Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И в Гърция: Македония краде от България

01 ноември 2012, 13:56 часа • 41047 прочитания

Над седемдесет гръцки организации изпратиха писмо до еврокомисаря по разширяването Щефан Фюле, в което се посочва, че Македония не е подготвена да започне преговорите за членство в ЕС, тъй като ползва националистическа риторика към съседите, пише днес македонският вестник ”Дневник”.

Гръцките сдружения ползвали като аргумент България, посочвайки, че Македония фалшифицира българското културно-историческо наследство.

Авторите на писмото, начело с Нина Гацулис, председател на Всемакедонското сдружение на гърците в САЩ, са против заключенията в доклада на ЕК, че Македония има конструктивни отношения със съседите.

Според гръцките организации съществува напрежение в отношенията между Скопие и София, но и Комисията била наясно, че Македония фалшифицира културно-историческото наследство.

Македония трябва да подобри отношенията със своите съседи, а с Гърция да продължи диалога, за да се намери решение за името. Това препоръча вчера еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле, който похвали държавата за изпълнението на реформите от диалога на високо равнище с Брюксел.

Редактор: Десислава Ушатова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес