Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хосни Мубарак е освободен под гаранция

19 август 2013, 18:21 часа • 5711 прочитания

Бившият египетски президент Хосни Мубарак беше освободен под гаранция в очакване на съдебния процес по дело за корупция, но остава в ареста по последно обвинение, съобщиха съдебни източници, предаде БГНЕС.

Адвокатът му съобщи, че той ще обжалва по четвъртото и последно дело с искане за освобождаването си, уточниха източниците. През миналата година бившият египетски президент получи присъда доживотен затвор за съучастничество в убийството на протестиращи срещу неговото управление в началото на 2011 година, но тази присъда бе отменена от друг съд през януари.

Мубарак отново ще бъде съден за убийството на протестиращи, защото решението за отмяна на присъдата срещу него се смята за недействително. Той обаче не може повече да бъде държан в затвора поради изтичането на двегодишния законов срок за задържане на обвиняем в очакване на окончателна присъда.

Синовете на Мубарак Гамал и Аля, които също са съдени за присвояване на средства от поддръжката на президентските дворци, остават в ареста. Самият Мубарак беше съден и за получаване на подаръци от държавни медии, но вече е изплатил стойността им.

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес