Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Груев и Иванов обсъждат сигналите за бомба в Съдебната палата

15 октомври 2014, 14:37 часа • 11024 прочитания

Председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев (на снимката) ще обсъди днес с министъра на правосъдието Христо Иванов зачестилите сигнали за бомба в Съдебната палата и мерките, които евентуално биха могли да се вземат. Това съобщи самият Груев, цитиран от "Фокус". 

"Сигналите за бомби изключително много пречат на нормалното функциониране на процеса в Съдебна палата. Пречат на гражданите, натоварват съдиите, които отлагат или отсрочват делата”, заяви Груев. 

Той поясни още, че разрешение да бъде отворена Съдебна палата се издава от Съдебна охрана, защото пропускът в сградата е в тяхната компетентност.

"Съдебна охрана са длъжни по техните правила да извършват проверки. Има значително подобрение в тяхната дейност, в оперативността и бързината за извършването на една проверка, в съгласуваността с органите на Министерство на вътрешните работи, но очевидно трябват. и допълнителни мерки. Най-добрата ще бъде да заловят някой от извършителите", каза още Лазар Груев.

Тази сутрин в Съдебната палата бе получен третият за последните няколко дни сигнал за бомба. Днес там трябваше да се гледат няколко дела, сред които това срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров заради инцидента на летище Варна. Неговото дело обаче бе спряно заради депутатския му имунитет.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес