Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Вачков в "Паметник на мъжки времена"

11 май 2012, 19:21 часа • 13086 прочитания

Книгата "Пратеник на мъжки времена" ни приромня за големия български актьор и човек Григор Вачков. В нея той е представен обичан, щедър, силен, открит, но и тайнствен. Книгата разкрива необикновената харизма на този велик българин.

Тя не е натоварена с биографични данни или рецензии за прекрасните му роли. Тя е опит да настигне мъжното време, което той донесе с присъствието си. Дневници, неизвестни събития, премълчани или недоизказани признания събират надеждата, че мъжкото време не е безвъзвратно изгубено. То ще продължава да съществува докато спомените за него за живи.

В книгата са включени подробни списъци с филмовите и театрални роли на Григор Вачков, както и много снимки от лчиния архив на семейството, приятелите и колегите на емблематичния български актьор. Към изданието е включенито и DVD с запис на спектакъла "Ние, духовата музика" от 1973г., в който е събран цветът на българското кино и театър - Григор Вачков, Георги Парцалев, Геогри Калоянчев. Режисьор на постановката е Иван Младенов, а сценарист Йорден Радичков.

"Пратеник на мъжки времена" е посветен на 80-годишнината от рождението на актьора. Нейните автори са признателни на всички, които с безкраен ентусиазъм и любов, с написани или изречени слова са помогнали за създаването й. Книгата, която вече можете да намерите в книжарниците, не е панахида за великия актьор, а спомен за прекрасния човек Григор Вачков. Спомени събрани от най-близките му - Мартина и Силвния Вачкови и разказани от Юрий Дачев. Това са истории пълни с усмивки, но и с много носталгия.

Редактор: Боряна Кръстева

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес