Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Горублянци блокираха Цариградско заради състоянието на инфраструктурата в квартала

18 октомври 2020, 17:18 часа • 4090 прочитания

Блокирано за движение е Цариградско шосе в София, съобщава БТВ. Протестиращи жители на квартал "Горубляне" не допускат преминаване на автомобили нито в посока Пловдив, нито към столицата. За шофьорите са осигурени алтернативни маршрути. В началото на протеста се е стигнало до леко напрежение, но полицията е успяла да потуши и предотврати ескалация.

Хората, блокирали Цариградско шосе, протестират срещу състоянието на инфраструктурата в "Горубляне". Исканията им са изграждане на тротоари и доизграждане на канализация. Хората искат и създаване на детска площадка, защото в квартала към момента има само една такава. Жителите на "Горубляне" заявяват, че протестират, защото искат да бъдат чути. Днешният протест е насрочен да приключи в 18:00 ч. и заплашват, че ако няма резултат и реакция, от страна на управляващите, ще блокират пътя всяка неделя.

Припомняме, че на снощния протест недоволните посочиха, че техният протест ще се слее с антиправителствения днес, като ще извървят пеша разстоянието от Цариградско шосе до площада в София.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес