Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Голяма част от пътната настилка в кв. "Аспарухово" е отнесена

23 юни 2014, 17:35 часа • 12592 прочитания

Във варненския квартал „Аспарухово” почти цялата настилка на частта между централната улица и морето е отнесена. Това заяви пред журналисти министърът на транспорта, информационните технологии Данаил Папазов, който инспектира изпълнението на лот 2 на магистрала „Струма” заедно със своя заместник Петър Киров, министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Стефан Чайков, предаде „Фокус”.

"Там щетите наистина са огромни. Особено по инфраструктурата – почти цялата настилка на частта между централната улица и морето е отнесена”, обясни министърът. По думите му трябва да се направи много точна картина, да се направи оглед улица по улица, защото сега още всичко е в кал и сега доста трудно се прави оценка на цялата инфраструктура. Средствата разбира се ще бъдат разпределяни главно от общината по простата причина, че те са най-добре запознати.

По отношение на това, кога ще заседава Междуведомствената комисия с участието на министрите в нея, за да се набележи план за действие заради наводненията, Терзиева заяви, че първо трябва да се опишат щети и след това да се проведе заседание на комисията. На въпрос, възможни ли са европейски средства за покриване на щетите министърът на регионалното развитие заяви, че еврокомисар Йоханес Хан е обещал отпускане на такива.

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес