Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Година по-късно - "Гранична полиция" се задейства за патрулен кораб за десетки милиони

30 ноември 2020, 15:50 часа • 3614 прочитания

Нов патрулен кораб, чиято прогнозна стойност е 35 174 325 лева с ДДС, купува Главна дирекция "Гранична полиция" на МВР.

От обявлението ѝ в системата за електронни обществени поръчки става ясно, че в обхвата на поръчката влиза изпълнение на няколко дейности. В това число е проектиране, строителство, доставка на корабно оборудване и системи, боядисване, заводски изпитания, приемане и сертифициране от призната класификационна организация, обучение на персонала на възложителя, доставка и приемни изпитания на кораба. Също така  е включено гаранционно поддържане на кораба и оборудването и отстраняване на неизправности в рамките на гаранционния срок.  

Корабът трябва да бъде доставен на пристанище Бургас.

Изисква се той да дава възможност за директно спасяване на хора, паднали във водата дори без спускане на лодка и за удобно прехвърляне на хора от малки и по-големи съдове. Трябва да осигурява възможност за спасяване в кратко време на поне 250 души и транспортиране на малки разстояния на открита палуба (до най-близко пристанище на убежище или друг кораб). Също така да може да транспортира поне 50 човека (освен екипажа) за най-малко 10 часа.

Финансовите средства за новата придобивка са осигурени по проект "Оборудване за Европейската агенция за гранична и брегова охрана – закупуване на кораб за гранично-брегова охрана" от Фонд "Вътрешна сигурност" за периода 2014-2020 г.

Офертите ще се отварят на 28-ми януари, а максималния срок за изпълнение е 300 календарни дни.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес