Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гл. комисар Николай Николов: Днес обстановката може да стане критична

05 август 2021, 08:10 часа • 2296 прочитания

"За изминалото денонощие в страната са горели 187 пожара. Към момента всички те са потушени". Това заяви директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов. Най-сложна остава ситуацията в Петрово, край Сандански и в област Хасковско.

Огнената стихия в Югозападна България отне живота на двама горски служители, които участваха в потушаването на пожара край Сандански. Рано сутринта група горски служители за пореден ден се качиха в планината, за да помогнат на противопожарните служби, които цяла нощ опитват да овладеят огъня.

"Вятърът в района утихна, а температурите се понижиха. Според Николов сега е най-подходящият момент пожарът да бъде овладян. Няма опасност за селото, в което хората са спокойни, не се говори за евакуация. Екипите ни са овладяли ситуацията и през днешния ден ще се опитаме напълно да потушим пожарите, добави Николов. Той добави, че във всеки един момент близо 1500 огнеборци са дежурни и са в готовност да се включат в борбата. На разположение е и един военен хеликоптер “Кугър”.

Николов заяви, че днешният ден ще е най-труден.

“Около и преди обяд обстановката ще е нормална, но следобед времето ще е сухо и ветровито. За това призовавам хората да внимават и особено работещите по полето. Една искра може да предизвика огромни проблеми за цялата област”, добави Николов.

 

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес