Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фулъм спечели срещу КПР в инфарктен мач, Бербатов с два гола

02 април 2013, 09:11 часа • 10306 прочитания

В последен мач от 31-вия кръг на Премиершип "Фулъм", в който играе и Димитър Бербатов, победи "Куинс Парк Рейнджърс с 3:2, предаде БГНЕС

Срещата се игра на ст. "Крейвън Котидж" пред 25 хил. зрители, а френетичната подкрепа от трибуните вдъхнови "Фулъм" и домакините изиграха прекрасно първо полувреме, след което поведоха с 3:1.

Още в 8-ата минута "котиджърс" получиха право да бият дузпа, след като Самба от КПР фаулира в наказателното поле последователно Бербатов и Дежага. Българинът бе безапелационен от бялата точка, като литна вратаря на гостите Жулио Сезар и прати топката в левия му ъгъл - 1:0.

Вторият гол падна в 22-та минута отново по вина на неориентирания Самба. Бербатов открадна топката от африканеца пред наказателното поле и с техничен удар с външен фалц преодоля за втори път Сезар, макар вратарят да успя да пипне топката - 2:0.


В 40-ата минута домакините покачиха на 3:0, след като Хил от КПР си отбеляза автогол. Четири минути по-късно гостите намалиха чрез Таарабт.

След почивката КПР на свой ред получиха дузпа за фаул на Карагунис, но Лоик Реми би слабо и Марк Шварцер отрази удара му. Все пак няколко минути по-късно Реми се отскубна от Бреде Хангелаанд и сам срещу Шварцер с мощен шут, който рикошира в горната греда, вкара втори гол за гостите - 2:3.

До края на мача играта се накъса, като домакините пазеха резултата, докато гостите опитаха няколко безплодни атаки. На КПР не помогна и факта, че "Фулъм" остана с 10 души след като Стив Сидуел получи червен картон.

След този мач Фулъм се укрепи на 10-о място с 39 точки - на 9 от зоната на изпадащите. Водач и почти сигурен шампион е "Манчестър Юнайтед" със 77 точки, пред Манчестър Сити с 62 точки, Тотнъм с 57 точки и Челси с 55 точки.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес