Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фондация "Христо Гешов" с благотворителна вечер в помощ на кампанията

02 април 2014, 12:15 часа • 9429 прочитания

Благотворителна вечер в Червен бряг, в подкрепа на борбата с хепатита, организират от Фондация „Христо Гешов“ и Ресторант „Младост“. Вечерта ще бъде посветена на кампанията, която има за цел да запознае българското общество с проблемите на хепатита – начините на заразяване, видовете хепатит и последствията от него. С всички събрани средства от благотворителните концерти и инициативи ще бъдат закупени скринингови тестове за хепатит Б и Ц, с които от организацията плануват да изследват за коварния вирус в цялата страна.

За хората от града отново ще пеят Лили Иванова, Джулия Христова и младата поп надежда на България - Софи Бард.

„Предложението за тази благотворителна вечер дойде от собственичката на Ресторант „Младост“ Марусия, която беше свидетел на концерта, който направихме преди броени дни в родния ми град. Много хора не успяха да присъстват на него, затова ние им предоставяме възможността да видят част от него в една малко по приятна обстановка, на която ще могат да си кажат наздраве, да хапнат и да се почерпят”, каза Христо Гешов.

Христо Гешов е носител на вируса на хепатит Б с усложнение цироза на черния дроб в напреднал стадии. Неговата кауза от лична стана национална, организирайки кампания за борба и превенция с хепатита. До момента тя е подкрепена от стотици големи български звезди като Йорданка Христова, Мими Иванова, Орлин Горанов, Мариана Попова и още много други. Зад кампанията застанаха и редица големи фирми и организации признати и на световно ниво.

„Радвам се, че сам успях да направя една такава успешна кампания. Още по – радостен ще бъда, когато обикаляйки из страната да изследваме хора за вируса на хепатит дават отрицателни резултати. Надяваме се с тези концерти и инициативи  да успяваме да отърсим от проблемите хората и да ги караме да отворят сърцата си за доброто и да подават ръка на хора в нужда. Защото заедно можем всичко“ допълни Гешов.

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес