Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фондация „Христо Гешов“ приканва: Дарете кръв!

01 март 2014, 11:40 часа • 11937 прочитания

Фондация „Христо Гешов“ и кръвните центрове в страната вече имат общ проект приканващ хората да даряват кръв. Това обявиха днес от пресцентъра на организацията основана от Христо Гешов, който също е носител на „тихият убиец“.

„На 15.03.2014 година от 11 : 00 часа пред кръвен център в гр. София ще очакваме всички истински българи с големи сърца да подадат ръка на хора в нужда. Даряването на кръв е хуманен акт, а ние трябва да бъдем по – добри, помагайки на нуждаещите се помагаме и на себе си. Освен с безплатни изследвания за четирите най – опасни вируса предавани по кръвен и полов път всеки дарител ще има възможността да се запознае и със своя идол.“ – каза Христо Гешов.

Теди Кацарова, Мими Иванова, Развигор Попов, Стефан Илчев, Искрен Пецов, Нора, Маргарита Хранова, Иво Танев и още куп звезди ще бъдат в очакване да се срещнат с всички хора с големи сърца включили се в акцията „Дари кръв. Подари живот“. Всеки дарител ще има възможността да поговори със своите идоли, да се снима с тях в знак на благодарност за това, че са подали ръка на някой в нужда.

„Всеки, който иска да се вклчи в акцията може да го направи на 15 март – събота от 11:00 часа в кръвният център в София, която се намира в близост до ЖП гарата. Ще се радваме да посрещнем много хора и всички заедно да се хванем за ръце, защото заедно сме по силни.“ – допълни Гешов.

Христо Гешов е Лице на кампанията за борба и превенция с хепатита под наслов „Хепатитът до мен“, както и основател на Фондация „Христо Гешов“. Той също е носител на коварният вирус. Миналата година Христо се отказа от лечението си в знак на протест срещу здравното министерство, като беше отправил конкретни искания към здравното ведомсво, част от които бяха изпълени.

Организацията на Христо Гешов освен с превенция ще помага и на хора носителите на вируса хепатит, които са изгубили себе си и са в тежко финансово състояние.

 

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес