Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фондация „Хепатитът до мен“ с трети благотворителен концерт

05 март 2014, 10:30 часа • 7065 прочитания

Фондация „Христо Гешов“, която се занимава с борба и превенция с хепатита, организира трети благотворителен концерт. Нейн основател е лицето на кампанията за борба с хепатита и носител на „тихият убиец“ - Христо Гешов.

Коцертът ще се състои в гр. Червен бряг на 22 март от 19:00 часа в Народно читалище „Н.Й.Вапцаров“ . Мероприятието е част от турнето в подкрепа на борбата с хепатита, организирано от организацията на Христо Гешов.

Мариана Попова, Теди Кацарова, Орлин Горанов, Нора, Йоана Драгнева и още много други ще се качат на сцената в Червен бряг за да приканят хората да се изследват.

„След всеки изминал концерт изглаждаме грешките си, добавяме нови и нови неща, така ще бъде и в Червен бряг - моят роден град. Аз съм благодарен на Община Червен бряг, че се отзоваха бързо и приеха нашето предложение. Сигурен съм, че този концерт ще донесе голямо удоволствие и щастие на всички мои съграждани. В момент на тежка финансова, икономическа криза, в години, в които читалищната дейност умира, тежки години в които нашите български деца не слушат нашата българска музика ние от организацията, която основах ще се опитаме да дадем заедно голям старт и в малките градове и общини всяка седмица да има подобни концерти. На този концерт ще покажем и нещо ново, което ще бъде изненада за всички и ще ни припомни през какво са преминали дедите ни, с чиято кръв са напоени българските земи.“ Каза Христо Гешов.

Националното турне в подкрепа на кампанията за борба с хепатита даде старт в гр. Луковит през януари и премина през Стара Загора. От организацията издават, че предстоят още подобни мероприятие в различни краища на страната.

На 15 март от 11:00 часа от организацията организират акция по кръводаряване в кръвният център в София. На събитието ще присъстват почти всички родни звезди подкрепили Христо Гешов и кампанията му.

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес