Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЕНП прикани Радан Кънев да подкрепи Цецка Цачева на балотажа

10 ноември 2016, 11:47 часа • 1381 прочитания

Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол изрази днес подкрепата си за кандидатите на ГЕРБ в балотажа на президентските избори.

В обширно писмено изявление френският десен политик пожелава победа за Цецка Цачева и Пламен Манушев. Той призовава за обединение на център-десните у нас. По думите му е необходимо всички български партии от ЕНП, които поставят интереса на България на първо място, да подкрепят кандидатите на ГЕРБ.

Дол приветства решението на Реформаторския блок да застане зад Цачева и Манушев, и призовава това да стори и председателят на ДСБ Радан Кънев.

"Нашите български партии трябва да покажат единство, за да могат да осигурят добро европейско бъдеще на българите", добавя председателят на ЕНП.

Той освен това пише:

"България има нужда от силен президент, подкрепям изцяло Цачева, номинирана от премиера Бойко Борисов и ГЕРБ. Тя бе два пъти председател на Народното събрание и ще изпълни обещанията си страната да продължи по пътя на ЕС и НАТО. Цачева обеща да работи за стабилността на страната, за национално единство и върховенство на закона. Тези три съставки са много необходими в страна, застрашена от нарастващото напрежение с Русия, миграционната криза, бедността и корупцията."

"Правителството на Борисов, ГЕРБ и партиите от център-дясно работиха неуморно за стабилен, европейски път напред – продължава Жозеф Дол. - България върви в правилната посока, но ако се отклони, би било опасна грешка и би имало тежки последици. Затова призовавам център-десните избиратели да гласуват за Цачева и Манушев. Убеден съм, че само те могат да осигурят стабилност и продължаване на реформите."

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес