Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Еколозите: "Обесиха Пирин, оставка"

19 февруари 2013, 20:14 часа • 9705 прочитания

"Оставка", "оставка" ехтеше и пред Министерския съвет тази вечер, предаде БГНЕС.

Няколкостотин любители на природата се събраха пред сградата, в която заседава кабинетът, за да поискат оставките на ръководството на МОСВ в лицето на екоминистъра Нона Караджова и нейната заместничка Евдокия Манева.

Гражданите са убедени, че ако МС приеме по предложение на екоминистъра решение, с което се разрешава строителството на ски лифтове и влекове в туристическата зона на Национален парк "Пирин", трябва да си отиде целият кабинет, начело с министър-председателя Бойко Борисов.

След днешното решение на експертния съвет към МОСВ гражданите са убедени, че "МОСВ обеси Пирин" и "Министерството на Охолната среда и Вредите осакати Пирин".

Викове "Долу ръцете от Пирин", "Нона Караджова – Цекова подлога", "Оставка" и "Мафия" хората изразяват гражданското си недоволство от идеята да продължи застрояването в природния парк. Те призоваха "Стига строителен тероризъм" и "Борчета, пазете се, че идват офшорчета!" На протеста дойдоха и скиори, които са написали на ските си "Юлен = бетон, рекет и унищожаване на природата!"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес