Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дървеници в нощен влак: Проблемът е от години, твърдят пътуващи

28 август 2020, 13:00 часа • 9912 прочитания

Сигнал за дървеници в нощен влак подаде пострадала жена с пост в затворена Facebook група. Сигналът е придружен от снимки, за да се покаже, че става въпрос за дървеници.

Според написаното, става въпрос за ухапвания от дървеници - при това изключително много. А случилото се е проблем, който се е появил за втори път в рамките на 9 месеца, по думите на жената.

"Здравейте, група.

Да ви попитам-случвало ли се е вас да са ви хапят дървеници в нощните влакове на БДЖ, защото на мен вече втори път, в рамките на 9 месеца! Имам по ръцете и краката около 70 ухапвания!

Пазете се и го имайте го предвид, когато пътувате нощем!", пише пострадалата дама във Facebook групата "БДЖ - SURVIVOR ЗА ПЪТУВАЩИЯ БЪЛГАРИН"

От отговорите под публикацията ѝ става ясно, че това е дългогодишен проблем на БДЖ, за който други пътуващи многократно са сигнализирали институцията, но... решение за момента няма.

За подобен случай през 2016г. при пътуване от Мездра до София напомни друга потърпевша. Тогава от БДЖ казали, че ще обезпаразитят вагона.

Друг потребител пък разказва как в кратко пътуване през деня е била полазена от бълхи.

Като компенсация и сега от българските железници предлагат безплатен билет за следващо пътуване.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес