Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Държавата взе хотела на Ванко 1 в Пловдив

13 януари 2012, 16:24 часа • 18971 прочитания
Скандалният хотел на рапъра Ванко 1 в Пловдив стана държавна собственост. Предвижда се в луксозната сграда да се нанесат служители на областната администрация и на държавните служби в града, предаде БЛИЦ.

Имотът беше отнет, след като Иван Главчев, баща му Петър Главчев и братовчед му Димитър Рачелов бяха осъдени за сводничество и трафик на хора.

Статуя на Исус Христос увенчава запечатаната 7-етажна сграда. От басейна на покрива се открива гледка към целия Пловдив. Новите собственици - представители на държавата, се готвят да свалят Спасителя, тъй като преди да бъде запечатан, хотелът е бил известен с оргиите, организирани от близки на рапъра.

Инспекция на областната управа показа, че сградата е подходяща да подслони служители на различни министерства. Ремонтът обаче ще струва скъпо. По стените на последния етаж все още стоят цитати от парчета на рапъра.

Самият Ванко 1 обжалва пред съда в Страсбург отнемането на 7-етажния хотел. Според върховните магистрати сградата е придобита с пари от престъпна дейност, а не със средства от продажба на животни, както твърдят неговите адвокати.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес