Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дъжд, че и сняг по Гергьовден

29 април 2014, 08:33 часа • 26798 прочитания

Дъжд, че дори и сняг, предвиждат синоптиците по Гергьовден.

Шестте почивни дни в началото на май ще ни донесат и топло слънце, но само 1-4 май, когато дневните температури ще бъдат между 15 и 20 градуса. Почти в цялата страна обаче в следобедните часове ще вали дъжд в нормални количества - между 15-30 л/кв. м. През празничните дни повече проливни дъждове ще има в централните и източните части на страната

Любителите на планинския туризъм обаче трябва да внимават, тъй като в планините, особено по високите части, ще вилнеят гръмотевични бури, а в следващите празнични дни е възможно да превали и сняг. 

От 5 май на Балканския полуостров навлизат студени въздушни маси, температурите ще се понижат и за Гергьовден ще бъдат между 13 и 18 градуса.

На 6 и 7 май ни очаква разкъсана облачност, отново със слаби превалявания. На 8-ми се предвиждат по-интензивни валежи, които ще се изсипят над Източна България.

На този етап прогнозата е, че през целия май ни чака дъжд и валежите ще са над нормата. Средните температури ще са с един-два градуса по-ниски от нормалното - минималните между 7 и 12 градуса, а максималните ще са между 20 и 25 градуса.

Очаква се месецът да бъде типично пролетен - с чести промени на времето, а слънчевите дни ще се редуват с дъждовни. Малко вероятно е обаче, че ще има някакви особени аномалии.

 

 

 

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес