Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Двама арестувани при протестната блокада на път Е-79

30 юни 2019, 19:35 часа • 3566 прочитания

Двама души бяха задържани от полицейските служители, а няколко са получили предупредителен протокол при протестите на път Е79, съобщи за Агенция „Фокус“ инженер Васил Николов, който е председател на Протестния инициативен комитет. Протестът блокира главната пътна артерия при гара Владая.

"Първоначално имаше периодична блокада на движението, но в последствие тя стана пълна“, заяви Николов. Той посочи, че протестът е започнал в 17:00 ч. и е продължил до 18:30 часа. Участие в него са взели между 300 и 400 души. „Протестът беше по-малък, защото автобусите, които бяха планирани да тръгнат от Благоевград, Дупница, Кюстендил и Радомир ги отказахме, тъй като все пак постигнахме някакви договорки с Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ). Затова решихме протестът да е символичен, като предупреждение“, каза организаторът на протестните действия.

„Нашите искания към момента са от АПИ да спазят това, което са обещали, а то е до октомври да организират постоянна реверсивна организация на движението, чрез светофари. Ако дотогава видим, че няма напредък, дори и по-рано, защото настояваме да ни държат в течение, какво се случва, ще преминем към по-мащабни действия, каквито бяха планирани и сега. Искахме цяла Южна България да се включи в протеста, но впоследствие го отменихме и го направихме локален“, подчерта инженер Васил Николов. По думите му, към момента движението е нормализирано.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес