Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ДПС: От началото и Кирил Петков, и шефът на КЕВР знаеха, че изборът му е незаконен

22 юли 2022, 08:26 часа • 2038 прочитания

Народният представител от ДПС Рамадан Алатай обяви, че както премиерът Кирил Петков, така и председателят на КЕВР Станислав Тодоров са знаели, че изборът на Тодоров е бил незаконен.

"ДПС предупреди още в началото, че смяната на един човек, само с цел да назначиш свой човек, ще доведе до недоразумения. Дали решенията му ще бъдат отменени - не, тъй като самият Станислав Тодоров бе убеден, че изборът му е противоконституционен и по моя информация той дълго време не участваше в гласуванията или е избягвал гласуванията, в които неговият глас е решаващ", каза Аталай.

По думите му в това управление флагманът бил "да променим законите в името на човек" или да се създават институции в името на човек:

"Всеки ден слушам разговорите, които се водят между различните политически формации. Никой не влиза в дълбочина за това какво трябва да се случи в енергетиката. В момента нямаме институция, която да вземе решение за газа за август месец."

Аталай обяви още, че процедурата за избор на нов шеф е трябвало да стартира още вчера:

"В рамките на един месец може да се случи изборът на нов председател на КЕВР, но ако Лена Бориславова каже, то може за една седмица да се назначи", иронично обяви депутатът.

На въпрос дали ДПС биха подкрепили Тодоров отново да стане шеф, то Аталай обяви, че партията му била "червената лампа", когато има сигнали за нередности.

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес