Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дядо Коледа отнесе с влак подаръци на деца сираци

21 декември 2021, 16:50 часа • 2748 прочитания

Дядо Коледа пътува с влак от Плевен до Роман, за да зарадва с подаръци деца от социални центрове в малкия град. Пътуването е част от националната инициатива „Коледа за всяко дете“ в райони на страната, където Дядо Коледа достига единствено с влак. Организатор е Национално сдружение на сираците в България /НССБ/ с подкрепата на БДЖ.

В празнично украсен вагон на сутрешния бърз влак от Варна за София Дядо Коледа се качи от жп гара Плевен с пълен чувал с подаръци за децата от центрове за настаняване от семеен тип и Дневен център за деца с увреждания в град Роман.

По време на пътуването белобрадия старец раздаде коледни бонбони на пътуващите във влака и се снима за спомен с всеки желаещ. Повече от 50 деца посрещнаха Дядо Коледа на гара Роман, където Добрият старец ги зарадва с коледни торбички с лакомства и подаръци, осигурени от дарители на сдружението.

Това е началото на поредица от инициативи по празниците. През утрешния ден група деца от Казанлък ще пътуват в коледно украсен вагон, като част от инициатива срещу набезите над влакове на БДЖ. По време на пътуването на младите пътуващи ще бъде разяснено за вредите и опасностите от хвърлянето на камъни по преминаващи влакове. За децата ще бъдат осигурени и специални тениски и шапки, посветени на инициативата.

Група ентусиасти по уличен фитнес ще украсят още един вагон в Бургас, който ще бъде включен в съставите на пътуващите влакове в страната. Отделно от това, рисунки на деца, участници в организирания конкурс от НССБ за Деня на християнското семейство, ще красят вагоните на различни влакове в страната.

Дядо Коледа

 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес