Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дидие Дрогба се присъедини към Галатасарай

29 януари 2013, 10:33 часа • 8077 прочитания

Турският гранд "Галатасарай" реализира още един голям трансферен удар през зимния трансферен прозорец. След като клубът от Истанбул привлече холандския плеймейкър Уесли Снайдер, сега на Босфора акостира и легендата на "Челси" Дидие Дрогба.

Именитият нападател премина в турския клуб от китайския "Шанхай Шенхуа". Той подписа договор за шест месеца. "Галатасарай" е лидер в турския шампионат и продължава участието си в Шампионската лига, където в 1/8 финалите ще спори с Шалке 04.

"Преминаването ми в Галатасарай е едно много вълнуващо предизвикателство", заяви новото попълнение на "чим бом" Дидие Дрогба. "В Истанбул ме чака вълнуващо предизвикателство, нямам търпение да се запозная с този клуб с богата история и с неговите привърженици, известни със своята невероятна поддръжка. Това е началото на ново приключение за мен", каза бившата звезда на "Челси", предаде БГНЕС.

С лондонския клуб Дрогба стана три пъти шампион на Англия, четири път вдигна Купата на Англия, а през май 2012 г. спечели Шампионската лига. Сега той отказа оферти на бившия си клуб "Челси" и от "Милан", за да облече фланелката на "Галатасарай".

С идването на Дрогба в състава на турския гранд вече има доста впечатляващи имена - Снайдер, Йохан Елмандер, Фелипе Мело, Емануел Ебуе, Томаш Уйфалуши, Хамит Алтънтоп, Фернандо Муслера, а треньор е легендата на турския клуб и турския футбол Фатих Терим - Императора.

Играйте във футболната игра на Actualno.com - "Лаком за гол"

Редактор: Ивайло Петров

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес