Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

DARA призова феновете си да рециклират

25 октомври 2024, 18:59 часа • 384 прочитания

Българската поп звезда DARA призова хилядите си фенове да се включат в екологична кауза и донесат пластмасови бутилки и алумиениеви кенове в  Станциите за рециклиране на Kaufland. 40 меломани, избрани на томболен принцип през дигиталната карта за лоялност Kaufland Card, присъстваха на супер ексклузивна фен среща с родния поп идол и дадоха своя принос за опазването на природата.

Освен много автографи и селфита с всеки от тях,  DARA сподели с феновете си и много любопитни данни и ценни съвети за рециклирането на суровините. Всички присъстващи на ексклузивното събитие бяха превозени със специален музикален автобус до най-новата автомат за рециклиране на Kaufland в столичния квартал Люлин. Освен много песни и веселие, по време на пътуването феновете бяха запознати със стряскащата статистика за все по-увеличаващото се замърсявана на нашата планета.

„40% от произведената в световен мащаб пластмаса е за опаковки, които се използват само веднъж и след това се изхвърлят. Не трябва да забравяме, че всяка пластмасова бутилка се разгражда около 500 години. Затова много важно е те да не бъдат изхвърляни безразборно, а да бъдат предавани за рециклиране.“, коментира родната звезда.

Заедно с почитателите си DARA пусна пластмасови бутилки и кенове в най-новата Станция за рециклиране на Kaufland и дариха стойността им на Българския Червен кръст.

От началото на октомври клиентите на Kaufland имат възможността вместо да получат ваучер на стойност от 5 ст. за всяка върната опаковка, да дарят сумата на най-голямата хуманитарна организация у нас. БЧК ще използва средствата за оказване на помощ на уязвими хора, подкрепа на нуждаещи се при бедствени и кризисни ситуации и реализиране на дейности в полза на обществото.

Станциите за рециклиране на Kaufland  са поставени в шест хипермаркета от веригата. Три от тях са в столичните квартали „Младост“ (“Филип Аврамов“ №3), Крива река (бул. „Ген. Тотлебен“ №36) и Люлин (бул. „Царица Йоанна“ 97) , две в Пловдив (бул. „Цариградско шосе“ № 94 и ул. „Брезовско шосе“ №127) и един във Варна (ул. „Д-р Петър Скорчев“ №2).

Пълните условия за дарителската инициатива „Рециклирай и дари“ са публикувани тук: www.kaufland.bg/redcross

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес