Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА е опрян до стената

04 май 2013, 00:01 часа • 6971 прочитания

Вечерта преди Великден обещава истинско чудо – футболно чудо. Защото предстоят три големи сблъсъка, които ще решават футболното бъдеще на големи клубове – и в „Гол за гол” вие можете да дадете своето мнение за крайния изход от наелектризиращите мачове.

ЦСКА – Ботев Пловдив, 19:30 часа


48 на 50 точки – с това цифрово съотношение двата отбора влизат в сблъсък, който реално решава кой ще играе догодина в европейските клубни турнири.

След вечното дерби и загубата в последната минута армейците са изправени пред стената. Загубата срещу най-големия враг логично отприщи напрежение – Венцислав Живков разкритикува тактиката на Милен Радуканов публично, в „7 дни спорт” пък цитираха Иво Иванов, който казал, че четирима играчи на ЦСКА са играли симулативно, като базира твърденията си на базата на специален видеоматериал, в който се прави разбивка на играта на всеки от играчите в червено в дербито с „Левски”. Бразилецът Мишел Платини пък загатна, че иска да си ходи – явно трудният характер на кариоката, който е един от най-добрите чужденци, играли изобщо в ЦСКА, също не помага за спокойствието.

От друга страна под ръководството на Станимир Стоилов „Ботев Пловдив” се представя много солидно. За канарчетата обаче идват мачовете на истината – след сблъсъка с ЦСКА следва дербито с „Локомотив Пловдив”, а в предпоследния кръг идва и гостуване на „Лудогорец”. Затова пловдивчани трябва да играят на максимума на възможностите си, за да успеят да задържат аванса си пред ЦСКА, тъй като армейците имат по-лека програма до края след този мач.

По отношение на съставите треньорът на ЦСКА Милен Радуканов заяви, че Мишел Платини тренира наравно със своите съотборници и ще е готов за мача. Друг е въпросът дали ще играе. Радуканов обеща, че ще има промени в състава спрямо мача с „Левски”, но не е много ясно какви ще са те. Вероятно Михаил Венков може да не започне, тъй като има проблем с коляното и срещу сините едвам изкара едно полувреме. На негово място алтернативата е Костадин Стоянов.

При „Ботев Пловдив” добрата новина е, че бразилецът Вандер Виейра вече е на линия. Капитанът на канарчетата Асен Караславов се готви на облекчен режим след разтежението, което получи преди двубоя с „Литекс”. Тодор Неделев също е готов, след като беше сменен заради травма по време на мача с ловешкия тим.

През есента двата тима завършиха 1:1 в Пловдив, като ЦСКА определено съжаляваше повече след края на мача. В исторически план червеният клуб има сериозно предимство, но историята не играе на терена.

Средните ставки на букмейкърите дават предимство на ЦСКА – 1.90 за червена победа, 3.30 за равенство и 3.75 за успех на пловдивчани.

Прогноза: Х1

Борусия Дортмунд – Байерн, 19:30 часа


Генералната репетиция за финала на Шампионската лига – мач, който всички фенове на футбола ще следят с по-особен интерес. Защото макар в Бундеслигата двата отбора да не играят за нищо, то в психологически аспект резултатът от сблъсъка може да даде допълнителна увереност на някой от тези супер тимове.

След полуфиналите в най-комерсиалния клубен турнир едно нещо стана ясно и на най-заслепените футболни привърженици – „Байерн” вече е новата футболна машина на Стария континент. Всеки, обаче, рано или късно си намира майстора, а в момента изглежда, че единствено „Борусия Дортмунд” е отборът, който може да се противопостави на баварците. Въпросът обаче е колко ще се вложат в мача и двата отбора – защото едва ли ще искат да рискуват контузия на някой основен играч.

През тази година двата отбора вече изиграха три мача – финал за Суперкупата на Германия, четвъртфинал за Купата на Германия и мач за първенство. В тях „Байерн” взе две победи – за двете купи, а за първенство мачът завърши наравно. Преди тези мачове обаче баварците навъртяха шест поредни загуби срещу „Дортмунд”, включително гръмкото 5:2 точно преди една година насред „Сигнал Идуна Парк”.

По отношение на съставите жълто-черните имат повече проблеми – Марио Гьотце пропуска мача, Свен Бендер също.И двамата имат травми, като Гьотце най-вероятно ще е готов за финала на „Уембли”, не е ясно обаче дали Бендер ще се възстанови. При „Байерн” проблеми няма – Тони Кроос и Холгер Бадщубер са отдавна травмирани и Юп Хайнкес свикна да подрежда състава без тях.

Средните ставки на букмейкърите са в полза на баварците – 2.25, при 3.40 за равенство и 3.10 за успех на „Дортмунд”.

Прогноза: Х

Фиорентина – Рома, 21:45 часа


Битката за големите пари на Шампионската лига между виолетовите и „Милан” все още продължава с пълна сила. Росонерите водят с 1 точка на „Фиорентина”, като и двата отбора имат мачове с „Рома” – първи е флорентинският тим. А „Рома” е на пето място във временното класиране на Серия А, на 6 точки зад „Фиорентина” и 7 зад „Милан”, т.е. при победи в директните двубои надеждата за място в Шампионската лига и за римляните не е толкова малка.

„Вълците” са един от най-трудните съперници на „Фиорентина”, а през този сезон двата отбора вече изиграха два мача – в Рим „Рома” разби виолетовите с 4:2, а за Купата на Италия на четвъртфинал „вълците” взеха победата с 1:0 след продължения.

Преди сегашния сблъсък виолетовите имат малко повече проблеми със състава – наказан е централният защитник Стефан Савич, Факундо Ронкалия също е под сериозна въпросителна. При гостите голямата липса е на вратаря Мартен Стекеленбург.

Средните ставки на букмейкърите сочат 1.95 за победа на „Фиорентина”, 3.50 за равенство и 3.75 за победа на „Рома”. Мачът определено е троен.

Прогноза: 1Х  

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес