Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чужденци ни обиждат на воля онлайн на "Защо мразите България"

16 ноември 2012, 16:26 часа • 37103 прочитания

“Тук съм от четири години и вече не издържам повече!” Това пише sioda в специализираната страница "Why do you hate Bulgaria", където обяснява защо мрази България и българите. Оказва се, че има и такъв сайт, където чужденците не се прехласват по дивната ни природа, прословутото гостоприемство, трудолюбието, хилядолетната история и красивите жени.

“Още не говоря техния глупав диалект и никога няма да го направя! Особено мразя техните малоумни шофьори, на няколко пъти за малко не ме убиха на пътя! Те не знам защо си мислят, че са готини, а е пълен боклук навсякъде”, споделя друг потребител.

И други чужденци, които са имали досег до родната реалност и не им е харесало, споделят ужасните си впечатления от България и българите като цяло. Florin Trimuca е постнал отзива си: “Хората са толкова груби, почти без изключение. Няма разлика дали си имаш работа с някой образован доктор или хванат от улицата, грубостта е стандарт тук, а учтивостта се счита за слабост. Толкова е трудно да се комуникира с тези хора без да получиш нервен срив. Всички са мегаломани, които знаят всичко по-добре от всеки – “ne ne ne ne ne Kakvo kakvo, abe, ne be...”

А gretchen добавя: “Живея тук от година и никоя държава не е толкова изостанала, колкото България. Те не еб...ат да говорят английски и имат най-грозната азбука (измислена от гърци между другото, не от българи), те само говорят за тяхната история (странно, защото е започнала през 1903 г. (?!?) и е пълна с тъжни периоди.) Не могат нищо да направят като хората. А най-смешното е, че се имат за чаровни, но по дяволите, никога не съм била в такава невъзпитана миризлива държава. И това, дето опищяват за красивите жени... Те, жените, се молят на чужденците да ги отърват от българските мъже. Тази страна е тъжна. Моля, вземете пример от Турция или Сърбия.”

Впечатления споделя и User-844i4g: “Балканска гордост, или синдромът на последната дума – неспособност да слушаш, изолираност, тесногръдие, прекъсвайки / не оставяйки те да си довършиш мисълта, мислейки, че те знаят по-добре, недоразвит манталитет, чалга, помияри, дупки, разклатени павета, катастрофална здравна система, политическа корупция, бивши номенклатури, владеещи всичко, липса на прозрачност, страх от всякаква форма на конкуренция, курорти, контролирани от гангстери, лошо обслужване, студена храна, гадно капучино, купуване на гласове, продънена съдебна система, пасивна агресия спрямо чужденците, комплекс за малоценност в изобилие, синдромът “шопска салата”... Паркирането върху тротоарите, шофирането като пълни идиоти, шкембето, бозата, расизмът спрямо циганите, патриархалното общество и много още причини, прекалено много да ги побера тук!”

“Забелязал съм, че мъжете емигранти от България са неграмотни и глупави!”, заявява пък anakat.

Като контрапункт на лошите отзиви обаче, е редно да се отбележи, че страницата има и съответната алтернатива - "Why do you love Bulgaria", където макар много от отговорите да са на българи, положителните реакции са доста повече.

Редактор: Десислава Ушатова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес