Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чавес заплашва частните банки с национализация

30 март 2012, 12:30 часа • 4366 прочитания

Президентът на Венецуела Уго Чавес заплаши с национализация на частните банки и предприятия, ако се потвърди информацията, че са подкрепяли опозицията за дестабилизирането на страната, предаде телевизия “Глобовижън”.

„Това е въпрос на конституция и нищо повече. Би било добре да се предадат частните банки на родината и народа, или големите национални и някои международни предприятия. Не би бил излишен указ за национализация на предприятията заради подкрепата им относно действията срещу държавата”, каза Чавес.

Националният изборен съвет на Венецуела официално обяви датата за провеждането на президентските избори в страната – 7 октомври, предаде телевизия ”Унивижън”.

На изборите ще се явят двама кандидати – настоящият държавен глава Уго Чавес и общият кандидат на опозицията Енрике Каприлес.

Вчера Чавес се завърна във Венецуела от Куба след първия курс лъчева терапия заради раковото му заболяване. Той се надява да се излекува от рака и да има възможност да спечели нов шестгодишен мандат на изборите в страната през октомври.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес