Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

bTV пуска сигнал до "Булсатком" за празниците

23 декември 2012, 14:14 часа • 19939 прочитания

Само за коледните празници от bTV Media Group ще върнат сигнала за програмите си към абонатите на "Булсатком" - в 16:00 часа днес, 23 декември. Това се казва в разпространено от медийната група съобщение.

bTV уточнява, че това е жест на добра воля, тъй като досега няма решение или споразумение с "Булсатком" относно цената за разпространение на пакета на каналите на bTV Media Group.

Ако "Булсатком" не гарантира промяна в търговските си практики към нас в предстоящите дни, твърде вероятно е да не успеем да подпишем нов договор с тях от 1 януари 2013 г. за излъчването на програмите на bTV Media Group, казват от bTV.

Спиране на сигнала може да има и по отношение на излъчването на ТВ7 от "Булсатком" - отново по същите причини.

Скандалът с "Булсатком" обаче заплашва да обхване и други кабелни оператори. От сдружението на кабелните оператори в България вече съобщиха, че bTV иска нова цена, за която не е ясно как се образува и която е толкова висока, че операторите биха се принудили да вдигнат драстично цените.

Междувременно стана ясно, че представители на Асоциацията на потребителите на телекомуникационни услуги (АПТУ) са изпратили писмо до еврокомисаря по информационните технологии и заместник-председател на ЕК Нели Крус с информация за нелоялна търговска практика от страна на bTV.

На пресконференция днес председателят на УС на АПТУ Янаки Ганчев заяви, че резултатът е нарушаване на конкуренцията на пазара и разпределянето му в полза на свързани лица. Пламен Петков от "Булсатком" пък каза, че операторът няма задължения към bTV, предаде агенция КРОСС. Отделно bTV са искали да им се плати до 14-ти януари, а са спрели каналите си три седмици по-рано, казват от "Булсатком".

Редактор: Ивайло Петров

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес