Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Братя Галеви ще лежат близо до имението си

04 май 2012, 15:10 часа • 10951 прочитания

Осъдените окончателно дупнишки бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов ще изтърпяват присъдите си близо до домовете си в дупнишкото село Ресилово. Двамата ще бъдат настанени в затворническото общежитие в Самораново, което е към Бобовдолския затвор, предаде Стандарт Нюз.

В Самораново се пращат лишени от свобода, които са осъдени за първи път. Режимът е смекчен. Няма заграждения и решетки по вратите. Затворниците се движат свободно през деня.

Преди ден бе оповестено решението на Върховния касационен съд, с което Пламен Галев е осъден на пет години затвор, а Ангел Христов на четири. Двамата са признати за виновни за образуване и ръководене на престъпна група за рекет.

От общия размер на наказанията им ще се приспаднат месеците, които те прекараха зад решетките при първоначалното си задържане. Пламен Галев бе арестуван в края на 2008 г., а Ангел Христов месец след него.

Двамата обаче се възползваха от вратичка в закона и през лятото на 2009 г. смениха "арестантското каре" с "кандидатдепутатски костюми", тъй като се впуснаха в изборната надпревара от листата на специално създадената за целта "Партия на либералната алтернатива и мира".

Ако двамата работят в затвора, то те няма да престоят зад решетките от "отворен тип" повече от 3 години. Има опции за освобождаване и преди трите години за добро поведение.

 

Редактор: Сияна Любомирова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес