Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"БОЕЦ" на протест пред парламента: "Импийчмънт на Радев! Военна помощ за Украйна!"

19 октомври 2022, 10:11 часа • 2581 прочитания

Гражданско движение “БОЕЦ” излезе на протест пред Народното събрание в първия ден от работата на 48-ия парламент. Лидерът Георги Георгиев и останалите членове и активисти скандираха “Тук не е Москва”.

"Без Митрофанова в парламента! Импийчмънт на Радев! Военна помощ за Украйна!", гласи лозунгът им, както се вижда в страницата им във Facebook, където бе публикувано излъчване на живо:

От сдружението искат да връчат подписка за изпращане на оръжия в помощ за Украйна на политически представители от “Демократична България” или "Продължаваме промяната". Те се оплакаха, че са обградени от полиция, въпреки че са заявили предварително намерение за протеста си.

От БОЕЦ искат още "съдебна реформа, затвор за Бойко Борисов и Сотир Цацаров", както заяви лидерът им Георги Георгиев.

Гражданското сдружение организира вече няколко демонстрации с искания за изпращане на оръжия в помощ на Украйна, за прекратяване на отношенията на България с петролната компания “Лукойл”, както и за оставка на президента Румен Радев.

ОЩЕ: Радев в парламента: Надявам се войнолюбците тук да са малцинство

Междувременно пред Народното събрание се провежда и друг протест - за "военен неутралитет", като на първа линия е руското знаме. Организатори са "Народна партия истината и само истината".

Снимки: БГНЕС

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес