Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бизнесменът натопил Стоичков: Някой се крие зад него

20 октомври 2013, 17:23 часа • 34676 прочитания

Бизнесменът Красимир Дачев, които в четвъртък остро нападна футболната легенда Христо Стоичков в интервю за bTV и го замеси в далавери с дървесина, днес изрази абсолютно обратно мнение и призна, че тези, които му карали дървата са твърдели, че тези са на футболната легенда. 

"Много ми е симпатичен,  да не се притеснява, защото е легенда, но да разбере, че е използван. Става въпрос за много пари. Затова пускат слух, за да няма въпроси кои са фирмите", заяви Дачев пред Нова телевизия.

„Може би не съм прецизен за него. Някой се крие зад него", констатира пловдивският бизнесмен. 

Дачев обясни, че българската гора е примамлива хапка за всяка партия, която идва на власт. Потайностите й генерират 200 млн. лв. приходи и всеки, който дойде на власт има интерес от гората. Дачев е най-големия собственик на гора в България - 60 000 декара, след държавата. Моите хора като дойдат на жълтите павета няма да правят перформънси с пиано. Миналата година едвам ги удържах, каза Дачев. Той твърди, че бивши министър-председатели му искали пари. 

Красимир Дачев разказа как от 108 търга на Стоковата борса, 90 са спечелени от две фирми. Фирма от 1000 лв. участва в търг за 12 млн. и го печели и дават цени под началната цена, при положение, че купувам на 90 лв., а те дават цена от 47 лв., разказа Дачев. От справка за участниците в търга само 2 от фирмите имат предмет, горска, дейност, всички други са с търговия, реклама, петрол. „След Емил Димитров изчезнаха тези фирми от правния мир", констатира Дачев.

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес