Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Асоциацията на погребалните фирми не изключва да има още незаконни погребения

31 май 2022, 06:57 часа • 4014 прочитания

Не само тези тленни останки, за които се говори, а може да има още на по-голяма дълбочина. Това каза пред БНТ Стоян Макреев, зам.-председател на Асоциацията на погребалните фирми за незаконно погребаните тела край Клисура. 

Той обясни, че не е присъствал на откриването на телата на заровените хора край Клисура. 

Всички, които могат да бъдат заподозрени могат да бъдат извършители, като не се докаже вината на погребалния агент, не може да бъде обвинен, че само той е извършителят на престъпленията за незаконно заровените трупове. Започват масовите проверки спрямо погребалните фирми. Полицията вместо да търси конкретните извършители на това действие се опитват да размият отговорността, изтъкна Макреев.

По думите му извършителите, които са направили незаконните погребения, не значи целият  бранш. Посоката, в която е тръгнала полицията е абсолютно неправилна. Не е правилно през 2022 г. на гробищен парк, стопанисван от Столична община, да съществува такова нерегламентирано гробище край Клисура, недоумява Макреев. 

Той настоя всяка една община да си направи търговско дружество, за да може да оказва контрол върху гробищните паркове.

Говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова посочи, че няма информация за нови погребения в Клисура извън първоначално намерените шест. Работим по един и същ случай - така тя отговори на въпрос свързано ли е това с Георги Енев, който попадна във фокуса на внимание на правоохранителните органи заради намерени погребани незаконно в Софийско.

Още: Откриха още незаконно погребани тела край Клисура

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес