Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Апокалиптичен календар

03 януари 2013, 10:22 часа • 23229 прочитания

Краят на света по календара на маите на 21 декември 2012 г., така и не се случи. В мрежата обаче вече се разпространява апокалиптичен  график за всяка година - до 2020. Ето кои са критичните моменти,

2013 г.  - Според пророчеството, деня на Рагнарок - чудовищен вълк Фенрир ще погълне слънцето и ще потопи света в мрак. В скандинавската митология - последната битка между богове и чудовища води до край на света.

2014 г. - Слънчевата система се доближава до облак от космически прах, който ще помете всичко по пътя си.

2015 г.  - Краят на 9576-годишен цикъл, което води до смърт на цивилизацията. Тази теория е от преди около 20 години. Тя е съобщена от украинския историк Николай Чмихов. Според него, природните и социалните катаклизми на Земята ще бъдат причинени от космическите явления.

2016 г.  - Джеймс Хансен, изследовател на климата и ръководител в институт за състоянието на Земята за космически изследвания, твърди, че ако не се вземат мерки за намаляването на емисиите от парникови газове, процесът на пълно унищожаване на ледниците  ще бъде необратим и през 2016-а, голяма част от Земята ще бъде наводнена.

2017 г. - Краят на света по теорията на йерархичните бедствия. С една дума, всяка нова йерархична катастрофа е по-бърза, отколкото  предишната, пропорционално на времето от 3 до 1.

2018 г. - Ядрена война, предречена от Нострадамус.


Редактор: Надежда Иванова

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес