Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Анди Мъри пропуска Ролан Гарос?

16 май 2013, 10:21 часа • 5474 прочитания

Световният номер две Анди Мъри призна, че може да пропусне Откритото първенство на Франция (Ролан Гарос), след като познатата стара травма в гърба го накара да напусне турнира в Рим от серията 1000, предаде БГНЕС.

"Ще бъда много изненадан, ако играя в Париж", сподели Мъри след отказването си във втори кръг срещу Марсел Гранойерс, въпреки че тъкмо беше изравнил сетовете за 1:1.

Мъри, който празнува 26-ия си рожден ден в сряда, каза, че има тези болки от края на 2011 година. "Ще трябва да изчакаме и да видим за Париж. Ще се опитам да взема решение в следващите пет дни. Имам нужда от почивни дни", сподели шотландецът.

Нямаше такива проблеми обаче за шампиона от Мастърса в Мадрид Рафаел Надал, който тръгна за седма титла в Рим с успех 6:1, 6:3 над Фабио Фонини. Надал има пет титли, откакто се завърна на корта след продължително отсъствие заради травма. Испанецът, който има 32 победи и 2 загуби през сезона, ще играе в трети кръг с Ернестс Гулбис.

Джо-Вилфрид Цонга пък изненадващо отпадна след загуба от поляка Йежи Янович, който си скъса тениската от радост след успеха с 6:4, 7:6 (5). Украинецът Александър Долгополов се класира без игра за трети кръг след отказване на Станислас Вавринка заради травма в бедрото.

При жените приятелката на Григор Димитров Мария Шарапова, шампионка от последните две издания на турнира тук, започна с победа 6:2, 6:2 над Гарбине Мугуруса от Испания. Третата в света Виктория Азаренка лесно надделя на Юлия Гьоргес с 6:2, 6:0. Бившата шампионка от "Ролан Гарос" Ли На пък надигра сънародничката си Дзе Джън с 6:3, 6:1. Напред продължава и Саманта Стоусър, финалистка през 2010 година в Париж.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес