Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Александър Везенков, Райчо Райчев или Георги Господинов: Кой ще стане Мъж на годината?

13 май 2024, 14:50 часа • 1204 прочитания

Наградите "Мъж на годината" за 2023 г. ще бъдат връчени на 14 май в София. Това съобщават организаторите от "Дарик". Номинирани за отличието тази година са Александър Везенков, Георги Господинов и Райчо Райчев.

Номинираните

Снимка: Скрийншот/Официален сайт на Мъж на годината

Още: Везенков: Контузиите спряха прогреса ми, взех правилно решение да играя в НБА (ВИДЕО)

Александър Везенков е един от най-добрите български баскетболисти в световен мащаб. През сезон 2022/2023 бе обявен за MVP в Евролигата. През юли 2023 г. той официално премина в американския "Сакраменто Кингс" и по този начин стана вторият българин, играл в НБА след Георги Глушков.

Още: Номинираха стихосбирка на Георги Господинов за престижна френска награда

През 2023 г. романът на писателя Георги Господинов - "Времеубежище" в превод на Анджела Родел, спечели международната награда за литература "Букър".

Райчо Райчев е основател и изпълнителен директор на "ЕндуроСат" - супер иновативната българска компания за разработване на високотехнологични и аерокосмически проекти, която в началото на 2023 г. изстреля свое дело сателит на борда на ракетата Falcon-9 на SpaceX.

Още за конкурса 

Конкурсът "Мъж на годината" се организира от 1990 г. Сред отличените в него са Желю Желев, Петър Стоянов, Георги Първанов, Филип Димитров, Иван Костов, Стефан Софиянски, Бойко Борисов, Цонко Цонев, Емил Костадинов, Христо Стоичков, Пламен Константинов, Димитър Бербатов, Христо Борисов и Бойко Караджов, Манол Пейков и др.

Още: Манол Пейков спечели приза "Мъж на годината" за 2022 г.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес