Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

30 години Асоциация на автомобилните производители: Предизвикателства пред устойчивата мобилност

28 ноември 2023, 19:20 часа • 1245 прочитания

На 28 ноември се състоя кръглата маса на Асоциацията на автомобилните производители (ААП), като основната тема бяха предизвикателствата пред устойчивата мобилност. 

Откриването бе направено от председателя на управителния съвет на ААП Александър Костадинов, а министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков коментира най-важните теми свързани с предизвикателствата пред мобилността в България, включително и необходимостта от единен регистър за всички автомобили и тяхното състояние. 

"Системата на КАТ при регистрация трябва да бъде свързана с автомобилна администрация и ние да имаме базата данни на автомобила от самото начало, тъй като това е последващия ни контрол", съобщи Гвоздейков. ОЩЕ: Какво най-често се разваля в автомобила през зимата

Той коментира и темата за автомобилните паркове, облекченията за навлизане на електрическите коли и забраната за влизане на стари автомобили в центъра на София. 

"Ще цитирам кмета на Виена: Няма значение е електрически или е с двигател с вътрешно горене, все пак той е автомобил. Въпросът вече е какво точно ще таксуваме - паркомясто, нулеви емисии и така нататък", добави той. 

Александра Йошева
Александра Йошева Отговорен редактор
Новините днес