Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

2-годишният Божидар има нужда от средства за лечение

25 октомври 2024, 22:18 часа • 363 прочитания

2-годишният Божидар от Варна се нуждае от средства за лечение със стволови клетки в Турция. Сумата около 100 хиляди евро е непосилна за родителите му. "Със зъби и нокти, от самото си раждане се бори, защото всички прогнози бяха, че той няма да живее", споделя неговата майка Димитрина Димитрова.

Още: Зов за помощ: Млад мъж се нуждае от подкрепа, за да оздравее

След година престои в болници у нас Божидар претърпява мозъчна операция в Турция, която го стабилизира. Но борбата с уврежданията в мозъка продължава. Момченцето има назначени 8 вливания със стволови клетки. До момента са направени 3, резултатите са много добри.

Още: "Ръка, пълна с обич": Ученици и учители помагат на дете с тежко заболяване

"Има подобрение в двигателните функции, по-комуникативен е, задържа си главата, тъй като той не може самостоятелно да си я държи. И има подобрение в зрението", казва Димитрина. Всяко едно от вливанията струва около 20 000 евро. Семейството няма средства за следващите.

Още: Малкият Алекс от Бургас се нуждае от 100 000 евро, за да пребори тежко заболяване

"За да има един сравнително нормален живот. И някой ден, когато нас ни няма, да може да се обслужва сам и да не е в тежест на никого. Искам да го видя да бяга със сестра си и с брат си. Да ме погледне и да ми каже "мамо"“,  споделя още майката на Божидар.

Ако искате да помогнете на Божидар и семейството му - можете да го направите чрез платформата "Павел Андреев" ТУК.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес