Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

16 общини засега искат освобождаване на пътища от винетки

02 март 2020, 15:39 часа • 4676 прочитания

Общо 16 са заявленията за освобождаване на пътища от републиканската пътна мрежа от винетки. Община Свищов е решила да се откаже от първоначалното си искане. Това съобщи ръководителят на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Георги Терзийски.

Терзийски призова общините до края на март да направят своите предложения за освобождаване на пътни участъци от винетна такса заедно с ангажимент да се включат финансово в поддържането на тези участъци.

Ръководителят на АПИ предупреди, че преговорите за премахване на винетна такса отнемат време и е добре съответните общински съвети да вземат решения за сключване на споразумения с АПИ за поддържането на съответните участъци.

По повод искането на жители от няколко плевенски села за освобождаване на пътни отсечки от винетка, Георги Терзийски посочи, че АПИ е готова да предприеме адекватни действия след заявление от община Плевен, каквото засега няма. "Разговарях с кмета на общината г-н Георг Спартански, и те все още нямат разчети дали могат да се включат във финансирането по поддържането на участъците", каза още председателят на АПИ.

Кои пътища е предвидено да нямат винетка, припомнете си ТУК!

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес