Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 причини да осиновим куче с цвят "БЕЗДОМЕН"

19 февруари 2016, 09:33 часа • 14481 прочитания

1. Цвят "бездомен" ....дори самото име подсказва, че безпородните кучета с кафяв цвят имат нелека съдба. Шансът им да намерят дом е много по- малък от този на породистите или многоцветни техни другари.

2. “Обикновен и скучен цвят„... Я си помислете пак!!! В кое друго куче ще откриете такава богата гама цветове... тъмно кафяво,светло кафяво, златисто, шоколадово, черно, охра, бяло,оранжево,тъмно и светло сиво,рижаво, червеникаво... Да, ако се загледате внимателно ще видите,че цвета,който на пръв поглед е обикновен и невзрачен, всъщност е цяло произведение на изкуството! И да сте, и да не сте художник, няма как да не оцените красотата и дитайла на всяко косъмче...само трябва да погледнете.

3. Смесените породи кучета, като цяло са по- здрави и живеят по- дълго. Една от причините за това е, че търсейки определени физически и поведенчески белези при породистите кучета, хората не са в състояние да контролират генетичните тенденции и проявлението на много рецесивни белези. Осиновявайки “помиярче„ вие се сдобивате с животно с много по- комбинирани гени, което значи, че вероятността да е здраво и жилаво е по-голяма. (Кафявия цвят е доминантен.)

4. “Помиярчетата„ се приспособяват лесно и с правилната тренировка и общуване могат да паснат на всеки тип семейство- това с пълна сила се отнася най-вече за кафявчовците, защото те са си баш помиярчета.

5. Кафявото отива на всичко! За тези от вас, които смятат,че нашийника и други аксесоари на кучето трябва да се връзват с цвета му- помислете колко добре се открояват цветовете на кафяв фон.

6. Не съдете за съдържанието по опаковката! Отвън може да не изглеждат ефектно, но сърцето им е голямо! Тези кучета често са най- лоялните и привързани към своите хора членове на семейството.Те ще ви обичат истински!

7. Много често, точно “помиярчетата“ са жертва на човешката жестокост, защото...индивидите, склонни да бъдат жестоки към животни не ги харесват и насочват агресиятя си към тях. Точно защото тези кучета знаят колко суров може да бъде животът ще са ви толкова благодарни, че сте ги спасили.

8. Харесвате естественото, натуралното? Тогава кафявите косматковци са точно за вас! Все пак кучетата са произлязли от вълци и койоти...чиито естествен цвят е кафяво-сив. В природата, а и при кучетата, този цвят е доминантен а служи и за камуфлаж...щом е толкова често срещан,значи има полза от него.

9. Когато говорим за безпородни кучета, говорим за уникални животни които нямат двойник. Всяко едно от тях е различно- дори да са роднини, шансовете да намерите 2 еднакви са минимални. Ако си вземете такъв приятел, ще имате куче,кето не прилича на никое друго...ще бъде единствено.

10. Бъдете различни, не се влияйте от мнението на другите хора, независимо колко упорито..и глупаво се опитват да ви убедят, че “кафявите мелези не стават, са диви и злобни,са помияри, са бегълци и тн.„ защото това са неверни и безпочвени твърдения. Бъдете един от яките хора, приятелството няма порода!

Автор: Юлия Александрова, Източник: Animal Rescue Sofia

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес