Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради смъртта на Кристиян, в Триград питат кога ще има тротоари при Дяволското гърло

24 юли 2017, 09:18 часа • 2829 прочитания

Жители на Триград се оплакаха, че мястото, където 16-годишният Кристиян Младенов блъсна туристи, всъщност не е обезопасено по никакъв начин и няма тротоари, където да ходят пешеходци, което е недопустимо. Възрастен мъж посочи, че транспортът е много зле развит и ако изпуснеш последния рейс за Триград, около 17-18 вечерта, си принуден да се прибираш пеша.

Попитан къде отиват приходите от туризма, които се реализират от пещерата Дяволското гърло, кметът на града Цветан Славков отвърна, че трябвало да бъде попитан областния управител. Къде отиват, остава ли нещо в общината, него трябва да питате, отвърна градоначалникът пред Нова телевизия.

Относно исканията да бъдат построени тротоари и да има обезопасяване на пътя, кметът посочи, че това не може да стане толкова бързо, защото е необходимо да бъде пусната обществена поръчка.

Стана ясно и, че празникът на Триград, който се празнува на 29 юли, ще бъде отменен. Причината – трагичната смърт на Кристиян, чието тяло беше намерено преди два дни в пропаст близо до Дяволското гърло.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес