Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Все повече деца от Смолян се записват за летни лагери

11 юни 2014, 13:43 часа • 18446 прочитания

На летен лагер през горещините – какво по-хубаво от това! Явно на същото мнение са и много деца от област Смолян, защото интересът към летните лагери тази година е голям. Това стана ясно от думите на Мариана Иванова от „Ученически отдих и туризъм” – Смолян, съобщава „Фокус”.

Според нея местата са запълнени, като има свободни само за почивната база в Албена, която и по-отдалечена от Смолян и пътните разходи са по-скъпи. Резервирани са местата за шест смени от по 10 дни в периода от 1 юли до 31 август. Цената за почивка от 10 дни варира от 140 до 160 лв., в зависимост от базата и условията, като в тях е включена нощувка и три пъти храна на ден. Пътните разходи са между 40 до 50 лв. на човек, като всяко училище си организира превоз, поясни Иванова.

Основно желаещите да почиват на Черноморието са ученици от Смолянско, но има и семейства, които са решили да се възползват от базите. Предпочитанията на родопчани са към курортите Равда, Обзор и Крайморие. Има и други бази по Северното Черноморие, но учениците от областта ползват базите най-вече на южното Черноморие, тъй като са по-близко, посочи Иванова. Ученическите летни лагери са най-предпочитани през тази година от децата от общините Девин, Доспат, Неделино и Смолян. В летните лагерите участват деца от всички възрасти – от начален курс до средношколци, уточни Мариана Иванова.

Снимка: архив

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес