Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Смолянско няма прелели реки и язовири след последните дъждове

14 ноември 2014, 11:40 часа • 7924 прочитания

След дъждовете от изминалото денонощие в област Смолян не са получени сигнали на тел 112 за произшествия или повишаване на нивата на реките или язовирите и създаване на предпоставки за възникване на инциденти. Информацията съобщи началникът на областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" Красимир Шотаров.

Денонощието е преминало спокойно. Нивата на реките са в норми и дори по-ниски от нормалното, а язовирите са с достатъчни обеми за поемане на водни количества и няма причина за притеснения, информира агенция "Фокус".

През последните няколко седмици са проведени проверки на коритата на реките в населените места и в областта, със заповед на областния управител и кметовете на съответните общини, каза Шотаров.

„Всички са излезли с определени решения по отношение подобряване на условията за проводимостта и се надяваме в посочените период и мероприятия за изпълнение, че ще бъдат изпълнени, за да се подобрят тези условия”, допълни началникът на пожарната.

В част от реките трябва да се изгребат инертни материали, а в други да се отстранят дървета и дънери. Красимир Шотаров изрази надежда това да бъде изпълнено съгласно подписаните протоколи във всяка една община в областта и да се гарантира още по-добра проводимост и спокойствие по отношение на реките, предвид предстоящата зима.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес