Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Мадан плаща първите такси на отличниците в университет

11 септември 2023, 13:43 часа • 1492 прочитания

Кметът на Мадан Фахри Молайсенов отново ще плати първите семестриални такси на отличниците от средните училища в университета, в който са приети.

„Всяка година с изключително удоволствие посрещам в кабинета си първенците на средните училища в общината. Поводът за тази среща е подетата от мен инициатива преди вече единадесет години, а именно с лични средства да заплатя пъpвите ceмecтpиaлни тaĸcи във виcшeтo yчeбнo зaвeдeниe, в ĸoeтo вceĸи eдин oт тяx e избpaл дa пpoдължи oбpaзoвaниeтo cи“, написа във фейсбук профила си градоначалникът. Още от Мадан: Ремонтираха път, свързващ пряко Мадан и Баните

Най-добрите по успех тази година са Бетина Калинова от СУ „Отец Паисий“ и Габриела Бунарова - първенец на ПГ „Васил Димитров“.


Бетина е избрала да учи „Начална училищна и предучилищна педагогика с чужд език“ във филиала на ПУ “Паисий Хилендарски“ в град Смолян. Габриела е приета за студент в същото висше училище, със специалност „Български и английски език“. Още: Откриха нова детска площадка в Мадан

„Поздравявам още веднъж младите дами за постигнатите успехи до тук, като им пожелавам да бъдат здрави и винаги първенци във всички бъдещи начинания. И един ден, по-знаещи и можещи, да се върнат в Мадан, защото те и всички млади хора са неговото бъдеще!“, подчерта кметът.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес