Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жители на смолянски квартал против изграждането на ТЕЦ с биомаса

04 септември 2014, 16:23 часа • 10697 прочитания

Жители на смолянския квартал „Устово” са против изграждането на ТЕЦ с биомаса в квартала, до сградата на ДАП, на излизане в посока село Бостина. Те изпратиха на електронната поща на Радио „Фокус” – Смолян тяхната позиция.

В писмото документа е записано: „За кратък период от време бяха събрани подписи на 1 330 души, изразили позицията си ПРОТИВ строежа на такова съоръжение, и недоволството за факта, че това се прави без знанието на обществеността. Жалбата от жителите на кв. „Устово” е входирана и изпратена до Президента на Република България, омбудсмана, министъра на Околната среда и водите, до генералния секретар на Европейската комисия, с копие до кмета на Смолян, областния управител, председателя на „Зелените” и председателя на „Протестна мрежа”. Недоволството на жителите за такъв вид строеж е фактът, че става въпрос за допълнително замърсяващ обект, независимо от "хубавите обещания" за екологичност на процеса. Нека се съгласим, че и бегло познаващите нещата знаят, че такова "животно"- НЯМА”, завършва текстът.

От 19.00 часа днес фирмата изпълнител прави събиране за информиране на гражданите за строежа в Читалището "Кирил Маджаров" в кв. „Устово”.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес