Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

600 състезатели показаха в Чепеларе, че за ските няма възраст

01 април 2019, 22:49 часа • 3987 прочитания

Чепеларе беше домакин на 41-вото Държавно първенство по ски за ветерани. В състезанието взеха участие близо 600 състезателя от водещи клубове в страната, разделени в 20 възрастови групи /10 мъжки и 10 женски/. Ветераните се състезаваха в две дисциплини – ски алпийски – гигантски слалом и ски бягане. Отборът от града – домакин – СК „Ветерани Рожен“ – Чепеларе участва в шампионата със 72 състезателя и завоюва първо място в крайното отборно класиране.

Състезателите бяха на възраст от 30г. до 75+ при жените и от 35г. до 80+ при мъжете. Състезанието се организира от Българска Мастърс Федерация, с подкрепата на Община Чепеларе и „Пампорово“ АД.

Кметът на Чепеларе Славка Чакърова уважи гала-вечерта на състезателите и поздрави всеки един от тях за достойното му представяне, а самата тя бе удостоена с благодарствен плакет за оказанато съдействие при организирането на Държавното първенство. 

Специален поздрав към всички участници в това невероятно състезание, поднесоха самодейците от Фолклорен ансамбъл „Орфей“ при НЧ „Родопска искра 1880“.

Очаквайте официалното класиране, което ще бъде публикувано на страницата на Община Чепеларе.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес