Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

2 жалби за купуване на гласове на балотажа в Баните

01 ноември 2015, 10:55 часа • 6624 прочитания

Две жалби от щабовете на конкурентните кандидати за кмет на Баните, област Смолян са постъпили в началото на изборния ден, съобщиха от ОИК- Баните. В сигналите двата предизборни щаба се обвиняват взаимно в купуване на гласове. Жалбите са отправени към прокуратурата, предаде bTV.

Вторият тур на местния вот в област Смолян започна в спокойна обстановка. 

В Баните надпреварата е между кандидатите за кмет Милен Белчев (ГЕРБ) и Велин Фиданов (”Коалиция за община Баните”). В Девин жителите на общината ще избират между Красимир Даскалов (ГЕРБ) и Юлиан Семчев (”Обединени за Девин и Общината”). 

Надпреварата в община Доспат е между Елин Радев (ГЕРБ) и Евтим Мутафов (РБ). За кметското място в община Неделино на втори тур ще се състезават Стоян Беширов (СДП) и Боян Кехайов (независим). На балотажа в Чепеларе - кандидатите Тодор Бозуков (ГЕРБ) и Славка Чакърова (РБ).

Общо в пет общини на Смолянска област се провеждат избори за кмет на втори тур. Освен Баните това са Девин, Доспат, Неделино и Чепеларе. 36 532-ма са имащите право на глас в петте общини, където ще има балотаж. Изборите ще бъдат в 88 секции плюс една подвижна в община Неделино, информира БНР.

В 28 населени места на петте общини ще има избор на кметове на кметства. Най-много са в община Неделино, където жителите ще си избират освен общински кмет и управници на девет села. В едно от тях Козарка ще има трилотаж. До уникалния избор се стигна, след като двама кандидати делят второто място от първия тур на изборите.

На балотаж отиват и в други 16 села в Смолянско, където на първи тур бяха избрани общинските кметове. Най-много са в община Смолян- 7 кметства, в 9 секции.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес