Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Военно окръжие – Сливен набира резервисти

05 август 2016, 07:51 часа • 4482 прочитания

Военно окръжие – Сливен набира резервисти, съобщиха за Радио "Фокус" - Сливен от институцията. В Сливен се търси младши експерт –това е длъжност за офицер, изисква се висше образование и придобита военна специалност „Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво”.

Търсят се и по един старши сержант, изисква се средно образование и специална военна подготовка, както и старши оператор на ЕИТ – 1 длъжност за ефрейтор, изисква се средно образование и курс за компютърна грамотност. Кандидатите трябва да са пълнолетни, неосъждани и годни за военна служба.

Пределната възраст за служба в доброволния резерв е за войниците, матросите и сержантите до 55 години, а за офицерските кандидати и офицерите - 60 години. Кандидатите подават документи във Военно окръжие – Сливен до 14 септември. За всяка навършена година на разположение за активна служба резервистът получава възнаграждение в размер на едно основно месечно възнаграждение в съответствие с присвоеното му военно звание и степен, изискващо се за длъжността, за която е сключил договора.

По време на активна служба трудовото или служебното правоотношение с резервиста не може да бъде прекратявано от страна на работодателя, уточняват от Военното окръжие.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес