Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

РУО-Сливен: Нормализира се обстановката в училищата

08 октомври 2019, 10:18 часа • 2153 прочитания

Нормализира се обстановката в училищата в Сливен с преобладаващ брой ромски ученици и тази сутрин родителите са започнали да водят децата си на училище и на детска градина. „Тази сутрин направих проверка в Шесто училище „Братя Миладинови“ и Осмо училище „Юрий Гагарин“, както и в детската градина в кв. „Надежда“, където вчера децата бяха изведени от родителите си. Децата вече се връщат в класните стаи“, съобщи пред Радио „Фокус“ – Сливен Милена Чолакова - началник на Регионално управление на образованието (РУО) – Сливен.

„Мисля, че положението започва да се нормализира, но сега трябва да направим малко повече разяснителни кампании сред родителите, да ги успокояваме, че това са фалшиви новини и усилията ни ще бъдат в тази насока. Не мога да кажа, че сме спокойни, но все пак важното е, че започнаха да водят децата си в училище и детската градина“, допълни Чолакова.

Припомняме, че на 7 октомври учебният процес в двете училища и детската градина в кв. „Надежда“ бе прекратен, тъй като родителите изведоха децата си от училищата заради страх, че социалните служби ще им ги отнемат в изпълнение на Националната стратегия за детето.

Вижте как социалният министър Бисер Петков и неговият заместник Зорница Русинова коментираха ситуацията в ТАЗИ СТАТИЯ.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес