Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Концерт и тържественото заседание на Общинския съвет за празника на Сливен – Димитровден

22 октомври 2015, 17:21 часа • 4519 прочитания

Продължават проявите за празника на Сливен – Димитровден. Днес на открита сцена на площад „Хаджи Димитър” днес от 19.30 часа ще свирят музикантите от група Д2, съобщи началникът на отдел „Култура” Ваня Шишкова пред "Фокус".

Празничният концерт за връчване на наградите на общината ще бъде час по-рано, от 18.00 часа, в Драматичен театър „Стефан Киров“. Спектакълът е под ръководството на театралния режисьор Петър Кауков. Организиран е концерт на Ансамбъла за народни песни и танци „Сливен” и на Симфоничния оркестър. Диригент на оркестъра ще бъде Лучано Ди Мартино, а солисти ще са Цветелина Василева – сопрано, Иван Момиров - тенор и Юлиян Константинов - бас.

Тържественото заседание на Общински съвет ще се проведе на 23 октомври от 10.00 ч. в Куклен театър – Сливен. За петък е предвидена и Юбилейна среща, посветена на 120 години Българска търговско- промишлена палата и 150 години от смъртта на Добри Желязков, както и представяне на том 3 на Годишника на Регионален исторически музей – Сливен.

На 26 октомври е тържествената церемония на площада и концерт на Ансамбъла за народни песни и танци „Сливен” с гост народната певица Жечка Сланинкова, а на главната улица ще се проведе детски празник.

На Димитровден от 11,30 до 19,30 ще има забавления и атракции за всички възрасти на крепостта „Туида”. За празника на Сливен античната крепост ще бъде с безплатен достъп за жителите и гостите на града.

Програмата на 26 октомври – Димитровден, ще завърши с проект „Фрагменти”, финансиран от фонд „Култура”. Идеята и реализацията му са дело на няколко сливенски художници.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес