Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Facebook се възмути заради сеч на клони на "пощадените" чинари в Силистра

31 август 2016, 15:36 часа • 1140 прочитания

Общинска сеч на клони на чинарите в Силистра предизвика възмущение сред хора от града. Във Facebook групата „Да спасим чинарите на Силистра“ са публикувани десетки снимки, показващи как огромно количество клони от дърветата е било отрязано.

Чинарите станаха популярни, след като лично премиерът Бойко Борисов се намеси и забрани на Община Силистра да реализира в този му вид европроект, който предвиждаше отсичане на 100 дървета. Проектът трябваше да се реализира на централната улица в града „Цар Симеон Велики“ и беше на стойност 5,3 млн. лева. Този проект беше част от обновяване на центъра на Силистра на стойност 17,9 млн. лева – по ОП „Региони в развитие“.

След премиерската забрана обаче Община Силистра все пак реагира, коментира съпредседателят на ПП „Зелените“ Борислав Сандов във Facebook. Той изрично посочва, че експертният екип, сформиран да даде оценка и съвет на общинските власти за правилно реализиране на проекта, без сеч на дърветата, е дал препоръка отрязването на клони да се прави през есенно-зимния сезон. Днес е 31 август. „Браво, Община Силистра! Как да ви имаме доверие?“, пише като анонс на снимките в „Да спасим чинарите на Силистра“.

Припомняме, че кмет на Силистра е Юлиян Найденов. Той зае поста като кандидат на ГЕРБ.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес