Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Балотаж в 5 общини в област Силистра. Изборният ден започна спокойно

01 ноември 2015, 10:47 часа • 9508 прочитания

В 5 общини на област Силистра днес има балотажи за общински кметове. Кметове избират и жителите на 23 села в областта.

Изборният ден започна спокойно. Всички секции са отворили навреме, информира БНР.

В Силистра само двама членове на секционни комисии не са се явили тази сутрин и са били подменени, съобщи председателят на ОИК Теодора Тодорова.

В Силистра за втори път на един срещу друг на балотаж се изправят д-р Юлиян Найденов от ГЕРБ и Александър Сабанов от местната коалиция „Гражданско единство”. Избирателите в общината са 48 161.

Балотажи ще има и в две силистренски - Калипетрово и Срацимир. Оспорван балотаж се очаква в община Дулово. Там битката е между Гюнер Ахмед от ДПС и Юксел Ахмед, издигнат от инициативен комитет, подкрепен от ГЕРБ.

Кметове ще избират и жителите на 5 от дуловските села. Насуф Насуф от ДПС и Хюсеин Хамди от Реформаторския блок спорят за кметския стол в община Главиница. В тази община днес балотажи има в още 9 села.

В община Ситово един срещу друг се изправят Сезгин Алиибрям от ДПС и Николай Неделчев от БСП. Втори тур се проведа и в ситовското село Добротица. В най-малката община Алфатар в балотажа участват Янка Господинова от ГЕРБ и Нели Маринова от БСП. В общините Тутракан и Кайнарджа, които избраха своите кметове на първия тур балотажи има само в две села.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес