Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Дулово обявиха бедствено положение

18 януари 2016, 15:38 часа • 2926 прочитания

Община Дулово обяви бедствено положение. Това съобщи Ваня Петрова, гл. експерт „Връзки с обществеността“ в общината, пред "Фокус".

След заседание на Кризисния щаб със своя заповед кметът д-р Юксел Ахмед обяви бедствено положение за град Дулово и 26-те населени места от общината от 12.00 часа на 18 януари до 18.00 часа на 19 януари. Обстоятелствата наложили мярката, са непрекъснатия обилен снеговалеж от 16 януари, силен вятър, който образува снегонавявания и преспи по цялата пътна мрежа, непроходими пътища, което прави невъзможно снабдяването на населението със стоки от първа необходимост, придвижването на учениците, обслужването на домуващите към Социалния патронаж. В повече от половината населени места няма ток. Недостатъчна е обезпечеността с тежка снегопочистваща техника от страна на ОПУ. Временно са преустановени учебните занятия в училища и детски градини в града.

От страна на Районно управление - Дулово е въведен забранителен режим на движение на МПС. 70 души са записани към Домашния социален патронаж, в момента се разнася храната до домуващите от селата Черник, Черковна и Поройно. Към обществената трапезария потребителите са 100- от селата Чернолик, Златоклас, Водно, Поройно, Черковна, Черник. От общината са доставили 70 хляба за пациентите, които са в МБАЛ- Дулово. Осигурена е храна за 18-те пътници от влака София- Силистра, които са се върнала от спирка Цар Асен и са пренощували на жп гара Дулово. Създадена е организация за извозване на болните на хемодиализа от село Паисиево, Козяк, Боил, Окорш с МТБЛ на Гражданска защита до болницата в Силистра. Други трима души от Дулово, също на хемодиализа, са превозени с линейка до МБАЛ- Силистра.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес